Despre Nimic

Despre Nimic

Secvența I – Universul Nimicurilor

Cineva spunea că din Nimic nu iese Nimic. Dacă aș fi prudent și aș folosi negarea negației, aș spune că din Nimic iese Nimic. Dar dacă din Nimic iese ceva?  Pentru cine?  În ce fel?  Cu ce scop? Și….. câte și mai câte. Nimicurile au și ele secretele lor. Putem face analiza vieții din punct de vedere al Nimicului.

Nimicul are farmecul lui și ascunde multe esențe sau, este umbra a Ceva sau a Cineva. Pentru aceasta, ar trebui să identificăm “sursa de lumină” a umbrei Nimic.

Criza CORONA VIRUS/ COVID 19 a apărut din Nimic.

Iată eroul principal: Nimic. Dar cum ajungem la Nimicul în acțiune? El are nevoie de câteva personaje: Nimicurile. Fără ele, Nimic n-ar exista. Din multe Nimicuri este făcută lumea, dar și din indivizi de nimic care, de multe ori, conduc destinele miliardelor de oameni la nivel planetar.

De la “lumină” (Cineva sau Ceva) se induce teama și aceasta se transmite la umbra Nimic care o propagă……. poveștile circulă.

Este nevoie de lipsă de educație; este promovată de mulți ani.

Este nevoie de dependențe; s-au creat. Am fost anesteziați cu promisiuni de doi bani și cumpărați cu zorzonele. Iată a venit momentul……pregătit cu mare atenție. Suntem în Universul Orwell (“În ferma animalelor” sau “O mie nouă sute optzeci și patru”…..la alegere). Nu mai avem voință. Suntem și observatorii spectacolului în care jucăm. “Regizorii” cred că au făcut un “spectacol” impecabil.

Secvența II – Rememorări

Omenirea a trecut prin zeci de evenimente mult mai dure decât actuala criză. În acele situații nu exista preocuparea pentru fake news și pentru supunerea oarbă a omenirii. Informațiile despre evenimentele dintr-o parte a lumii ajungeau la celălalt capăt al lumii în ani de zile sau…… poate niciodată. Micile comunități își trăiau cu demnitate dramele și căutau soluții imediate.

Fac apel la istorie:

 • epidemia de ciumă bubonică a decimat două treimi din populația Europei;
 • epidemia de febra galbenă a dus la pieirea a milioane de oameni;
 • epidemia de poliomielită a marcat viața a milione de oameni;
 • epidemia de tifos a curmat viata a peste 10 milioane de oameni;
 • epidemia de holera a cauzat dispariția a câtorva zeci de milione de oameni;
 • epidemia de gripă spaniolă a condus la năruirea speranțelor a 50 -100 de milioane de oameni;
 • epidemia de Ebola a cauzat moartea a milioane de oameni și alte mii de episoade limită.

La fiecare 24 de secunde un om isi pierde viața în accidente de mașină – anual, pe plan mondial, dispar aproximativ 1.314.000 de oameni.

În fiecare an mor zeci de milioane de oameni de cancer, diabet, boli coronaniene. Niciodată economia nu s-a oprit și viața și-a continuat sensurile.

Până acum, din cauza Coronavirus, au murit peste 300.000 de oameni pe plan mondial, iar societatea a încremenit. Au creeat o armă redutabilă…TEAMA.

TEAMA distruge speranțe, năruie economia mondială, desființează prietenii, consolidează izolarea și mărește suspiciunea.

“Salvarea” noastră, propagată pe toate canalele Media, stă în izolare.

Pentru ce trăim? Pentru ce sperăm? Rămânem ca într-un lagăr în care primim ordine și le executăm fără să crâcnim. Orice abatere se penalizează.

Pe de altă parte, mii de oameni pleacă cu avioane și trenuri să slugărească la alții, iar noi n-avem soluții naționale de investiții în infrastructură și în agricultură. Păpica va deveni monedă forte în orice situație. Cu pantalonii …..rupți undeva…. putem trăi dar, fără pâinea noastră cea de toate zilele este imposibil să trăim. Fără echipamente cumpărate la mîna a șaptea putem trăi dar,  fără speranțe este imposibil.

 • au întors cohorte de infractori din călătoriile în Europa. Au fost înregistrați? Era un bun prilej să fie toți amprentați.

Secvența III – Fără iluzii

Să facem o analiză a “avantajelor“ care ne sunt oferite:

 • dependență totală;
 • eliminarea vieții sociale;
 • monitorizarea, controlul și evaluarea permanentă a întregii populații;
 • inducerea unor stări de neputință și de deznădejde; cea mai gravă situație este când dispare speranța;
 • folosirea principiului “Divide et Impera (dezbină și stăpânește)”;
 • utilizarea controlată a tuturor canaleor MultiMedia, în scopul intoxicării oamenilor cu pseudoinformație;
 • proiectarea unui sistem educațional supus comandamentelor Superdecidenților;
 • definirea unei legislații amorfe și crearea unei rețele intermediare de decidenți conduse de persoane obediente, cu trecut îndoielnic;
 • atacuri concertate asupra religiei.

Care ar fi avantajele Superdecidenților:

 • controlul total al activităților politice, economice, sociale;
 • implementarea unui sistem coercitiv susținut de tehnologii avansate;
 • crearea unor avantaje strategice și a unor profituri uriașe, care să fie doar la dispoziția lor (rolul industriilor stategice în crearea acestor avantaje);
 • manipularea pe toate canalele și sub toate formele a unei populații derutate și din ce în ce mai needucate.
 • cucerirea puterii absolute.

Îmi povestea cineva un episod legat de participarea la o conferință online. Două ore cât a durat conferința s-au făcut trimiteri exclusiv la tehnologie. Nu s-a făcut nicio referire la Om în calitate de creator și de beneficiar al tuturor descoperirilor; omul a dispărut brusc din zona preocuparilor acestor decidenți. Atunci, ne punem întrebarea, pe bună dreptate, în ce direcție ne îndreptăm și pentru cine realizăm această “călătorie a civilizației” în măsura în care, din perspectiva lor, noi nu contăm. Se vorbește de biocalculatoare și deci, se vorbește  printre rânduri, de înlocuirea omului, din peisajul civilizației, cu alternative performante și fără opinii. Este evident că este o luptă la nivelul cel mai înalt, la nivelul spiritualității.

Secvența IV – Trezirea Neamurilor

Încercările la care ne supun Ei sunt, de fapt, moduri prin care Divinitatea îi folosește pe aceștia ca instrumente de purificare a noastră. Iată comentariile pe care le făceam deunăzi, în legătură cu ceea ce trăim acum: Dumnezeu ne-a dat șansa să ne descoperim limitele și limitările. Am ajuns “intr-un sens giratoriu” și, deocamdată, nu putem merge în direcția bună, pentru că ne-au pregătit alții direcția. Dumnezeu le va pregăti mari surprize acestora. Pe noi ne încearcă…

Am auzit foarte mulți compatrioți că doresc să se întoarcă rapid la situația dinaintea crizei. Este absurd să credem că ne vom întoarce acolo. Această perioadă a fost o încercare pentru fiecare dintre noi.

Am constatat, o dată în plus, că sunt componente esențiale ale destinului nostru pe care, mânați de goana după iluzii, le uitasem: Dumnezeu, familia, prieteniile veritabile, țara și …..amintirile.

Ne-am dat seama că nu trebuie să mai așteptăm ca alții să ne creeze contexte, este esențial să fim creatorii propriilor contexte, pentru noi și pentru copiii noștri, să creăm o rețea a solidarității ca o contrapondere la sistemul pe care se pregătesc să-l implementeze. În perioada nazistă, oamenii deveniseră numere. Trebuie să evităm o situație similară prin toate mijloacele.

În 1989 am trecut de la dictatura proletară la dictatura monetară. Important este să trăim liberi sufletește în acest univers concentraționar, așa cum au trăit cu demnitate înaintașii noștri în închisorile comuniste și nu numai atunci. Important este să ne schimbăm atitudinea față de “stăpâni” și să devenim stăpânii noștri.

Unii (nu prietenii nostri) vor spune că răul absolut, vine de la Nimeni și conduce la Nimic.

Noi intuim de unde vine răul absolut. Trebuie să privim cu atenție în sufletul nostru și să găsim soluții, pornind de la aliatul principal: Credința.

DistribuieFacebookTwitter
Avatar
Scris de
Paul Marinescu
Inițializează discuția

Scris de

Avatar

Paul Marinescu

Profesor – Management, Management de proiect, Managementul mass-media, Managementul schimbării, Metode și tehnici creative în Consultanță de afaceri, Metode și tehnici creative în marketing și vânzări.
Coordonator al programului de masterat Consultață în Afaceri (Facultatea de Administrare și Afaceri, Universitatea din București).
Conducător de doctorat la Școala Doctorală de Management – Academia de Studii Economice din București.
Editor – Revista Manager
Director al Centrului de Strategii Organizaţionale şi Leadership al Universității din București (CSOL-UB)
Presedinte al Asociaţiei “CONSULTANŢĂ STRATEGICĂ ŞI LEADERSHIP “(CSL)
Presedinte al Asociaţiei Team Work (organizaţie non-guvernamentală, non-profit pentru tineri axată pe învăţare prin management de proiect).
Consultant în afaceri, formator și mentor.
Fondatorul Paul’s Friends