Creatori de contexte și ucenici

În trecerile mele prin viață, am întâlnit oameni, foarte rari, care înnobilează prin acțiunile lor contextele în care evoluează sau pe care le crează. Societatea are nevoie de asemenea creatori de contexte care pot să concentreze energiile creatoare ale societății, pot fi modele pentru tineri și pot crea o rețea națională de competențe. Asemenea oameni pot crește „ucenici”, care pot, la rândul lor, să devină creatori de contexte. O societate performantă are nevoie de asemenea „locomotive” care pot să construiască viitorul. De câte ori colaborez cu tinerii, le spun că este o șansă uriașă să întâlnească creatori de contexte și să lucreze „ca ucenici” în contextele create de aceștia. Bucuria cea mai mare a tinerilor va fi reprezentată de realizarea propriilor contexte în care se vor mișca și îi vor mișca și pe alții în viitor. Unul din importantele remedii pentru însănătoșirea societății este acțiunea. 

Suntem obligați să coalizăm competențele națiunii, astfel încât meritocrația să nu mai fie doar un deziderat, ci să reprezinte o realitate. Proiectarea unui asemenea sistem impune acțiunea valorilor reale, care, în viitor trebuie să fie în toate punctele de decizie ale societății. Alianțele oamenilor competenți trebuie să înlocuiască mezalianțele, pentru că la ora asta oamenii așteaptă, în loc să acționeze.  Acest apel se adresează și celor peste patru milioane de români din diaspora, care trebuie să devină factori activi în reconstrucția României.

În acest  spațiu dorim să oferim informații despre creatori de contexte veritabili.În  același timp, vă rugăm să  ne povestiți despre reușitele  unor antreprenori de succes sau persoane cu adevarat speciale pe care le cunoașteți. Dorim ca acest spațiu să fie al modelelor umane. 

Sugestie materiale: 

Carmen Ion – fondatoarea Boovie, festivalul care aduna mii de copii ce au redescoperit placerea cititului.#nefacembine

Publicată de ROMANIA, TE IUBESC! pe Duminică, 1 decembrie 2019

Scris de

Avatar

Paul Marinescu

Profesor – Management, Management de proiect, Managementul mass-media, Managementul schimbării, Metode și tehnici creative în Consultanță de afaceri, Metode și tehnici creative în marketing și vânzări.
Coordonator al programului de masterat Consultață în Afaceri (Facultatea de Administrare și Afaceri, Universitatea din București).
Conducător de doctorat la Școala Doctorală de Management – Academia de Studii Economice din București.
Editor – Revista Manager
Director al Centrului de Strategii Organizaţionale şi Leadership al Universității din București (CSOL-UB)
Presedinte al Asociaţiei “CONSULTANŢĂ STRATEGICĂ ŞI LEADERSHIP “(CSL)
Presedinte al Asociaţiei Team Work (organizaţie non-guvernamentală, non-profit pentru tineri axată pe învăţare prin management de proiect).
Consultant în afaceri, formator și mentor.
Fondatorul Paul’s Friends