De la grădiniță la universitate prin „ACADEMIA VIEȚII”

Pentru aceea, o, omule, oricine-ai fi tu, cel care judeci, eşti fără cuvânt de apărare: fiindcă în ceea ce pe altul îl judeci, pe tine însuţi te osândeşti, căci aceleaşi lucruri le faci şi tu, cel care judeci.”

Sfânta Scriptură, Epistola către Romani a Sfântului Apostol Pavel, 2.1

Caut “să vad” de ce noi, oamenii, suntem tentați să alegem căile facile pentru a trăi viața. Invazia de pseudomodele crează o stare generală de confuzie și de disconfort. Cred că există o politică generală de amneziere a populației, astfel încât să nu mai existe opinii și inițiative. Tocmai de aceea, eu nu-mi pierd speranța. Este momentul propice de schimbare a mentalităților și de creare a unui curent puternic privind educația. Schimbarea radicală a viziunii despre educație trebuie să semnifice un alt mod de a gândi și de a acționa al tuturor, dar și al fiecăruia. Un popor educat este un popor salvat. Reforma în educație semnifică acțiune și continuitate.

Nu putem asista neputincioși la spectacolul celor care decid fără să cunoască realitatea. Aceasta este reprezentată de evoluția omului începând cu grădinița, parcurgerea unor etape din viață („academia vieții”)  și perioada de maturizare, care poate să semnifice studii universitare sau activități practice.  Toate acestea sunt etape ale vieții, dar nu trebuie lăsate la voia întâmplării. Sunt necesare măsuri coerente, consistente și continue, cu implicarea tuturor membrilor societății. 

Scris de

Avatar

Paul Marinescu

Profesor – Management, Management de proiect, Managementul mass-media, Managementul schimbării, Metode și tehnici creative în Consultanță de afaceri, Metode și tehnici creative în marketing și vânzări.
Coordonator al programului de masterat Consultață în Afaceri (Facultatea de Administrare și Afaceri, Universitatea din București).
Conducător de doctorat la Școala Doctorală de Management – Academia de Studii Economice din București.
Editor – Revista Manager
Director al Centrului de Strategii Organizaţionale şi Leadership al Universității din București (CSOL-UB)
Presedinte al Asociaţiei “CONSULTANŢĂ STRATEGICĂ ŞI LEADERSHIP “(CSL)
Presedinte al Asociaţiei Team Work (organizaţie non-guvernamentală, non-profit pentru tineri axată pe învăţare prin management de proiect).
Consultant în afaceri, formator și mentor.
Fondatorul Paul’s Friends