Prezentare Doctoranzi

Echo Wang

Departamentul de Limba Română, Facultatea de Limbi Străine, Universitatea de Economie și Afaceri din Hebei, China

Titlul tezei de doctorat: „Restructurare vs. reengineering.Abordare comparativă România – China”

Wang Xin este o persoană sociabilă, energică si foarte entuziastă în toate activitățile în care se implică. Este optimistă, prietenoasă și își ajută semenii. Este o persoană creativă, curajoasă care are capacitatea eforturi deosebite pentru cunoaștere și învățare. Este de apreciat că vorbește foarte bine limba română și cunoaște foarte multe lucruri despre civilizația românească. Responsabilitățile pe care și le-a asumat în cadrul universității la care lucrează și seriozitatea de care dă dovadă în toate activitățile pe care le desfășoară demonstrează că este o profesoară dedicată și care este apreciată pentru meritele ei. Sunt de menționat aici parteneriatele pe care le-a creat între Universitatea din Hebei și Universitatea din București și Academia de Studii Economice din București.

Andreea Stoica

Andreea  M. Stoica este actriță, a absolvit  actoria la clasa profesorului Virgil Ogășanu, iar din anul 2005, popularizează știința pentru copii prin franciza Fun Science Romania. In 2011 a reluat studiile devenind studenta a Universitatii Bucuresti la Facultatea de Administratie si Afaceri. Acest lucru a ajutat-o sa demareze marele sau vis-un festival de stiinta si din 2013 organizeaza prima editie SCIKiDS Festivalul Stiintei, un festival ce avea sa se bucure de mare apreciere atat din partea publicului dar si din partea societatii civile, fiind premiat in 2017 cu locul III la Gala Societatii Civile la sectiunea Educatie. Anul acesta se implinesc deja 7 editii, cu peste 50.000 de vizitatori.

In 2016 incepe aventura sa pe youtube prin canalul de youtube Profesorul Trasnit TV, pana in 2019 acesta ajunge la peste 80.000 de abonati si peste 6 milioane de vizualizari.  Succesul acestui canal o determina sa cerceteze stiintific, prin lucrarea “Rolul Social Media in Managementul Educatiei”, modul in care retelele social media pot deveni o punte de legatura intre institutiile educationale si tanara generatie prin programul de doctorat in management coordonat de prof.univ dr. Paul Marinescu din cadrul ASE.

Din acest an, canalul de youtube Profesorul Trasnit Tv, se transforma intr-o sursa de inspiratie pentru copii, prin emisiunea Stiinta Altfel .

Emisiunea ,,Știința Altfel” debutează în anul școlar 2019-2020 cu 24 episoade, 10 de fizică pentru clasa a VI-a și 14 de chimie pentru clasa a VII-a. Fiecare episod conține răspunsuri la întrebările din lecțiile din manuale, explicații și exemple ușor de înțeles de elevi,

“Considerăm că este momentul potrivit să transformăm social media într-un instrument educațional prin care putem ajunge la copiii României activi în mediul online. Utilizând tehnici de comunicare la care ei sunt deschiși, venim în întâmpinarea lor cu multe exemple și explicații interactive, pentru a înțelege ce înseamnă spațiul, cum înțelegem și calculăm distanțele, ce sunt moleculele, acizii sau bazele. Scopul nostru este de a le deschide apetitul pentru știință și drumul către noi posibilități de cultivare și asimilare a rețelelor sociale în viața lor.”  declara Andreea M.Stoica

Cristina Veith

Titlul tezei de doctorat: Managementul in industria IT&C din România în contextul „Industry 4.0”

„Cine îndrăznește să îi învețe pe alții nu trebuie să înceteze niciodată să învețe el însuși. ”

John Cotton Dana

Mă numesc Cristina Veith, iar de mică mi-a plăcut să mă joc de-a școala. Copii imită, iar mama m-a luat de câteva ori cu ea. Am fost fascinată, ea avea cele mai interesante “jucării”, avea laborator și făcea experimente, scria la tablă cu cretă și auditorul o asculta cu atenție. Astfel că mi-am adunat prietenii, în curte în fața garajului, a cărui porți le-am folosit pe post de tablă. Prietenii mei nu vorbeau germană și m-am gândit să-i „ajut”. Și astăzi, prietena mea, povestește că în loc să ne jucăm cu păpușile, trebuia să învețe germană. Sora mea nu a acceptat să-mi fie elevă, astfel că în perioada liceului îi ajutam pe cei mai mici la lecții. La un moment dat mama a trebuit să intervină pentru că îmi petreceam prea mult timp cu această activitate. Studentă fiind, am început să lucrez în cadrul unui proiect al Guvernului Germaniei, iar când am găsit un moment oportun am pus bazele primului masterat în sistem dual de după 1989, acreditat de Ministerului Învățământului. Masteratul avea două specializări, una economică (management și marketing) în cadrul căreia am susținut și cursuri în calitatea de lector invitat și una tehnică pe care am frecventat-o în calitate de student – masterand. După 20 de ani de activitate în mediul privat unde am ocupat încă din studenție funcția de manger de proiect, apoi director tehnic într-o companie multinațională, apoi director general și respectiv administrator, în 2016 m-am hotărât să mă întorc la prima și adevărata mea pasiune, “școala”. Astăzi am ocazia să fiu din nou în ambele situații, și anume doctorand pentru a doua oară și cadru didactic. În ambele situații am ocazia de a-l avea că mentor și îndrumător pe domnul prof. univ. dr. Paul Marinescu. Îmi place să citesc, încerc să rămân conectată la tot ceea ce este nou și este legat de latura economică, de management, și să transmit din cunoștințele acumulate celor interesați.

Irina Dogaru

Irina Dogaru este doctorand în anul trei la Școala Doctorală de Management, Academia de Studii Economice din București, cu titlul tezei de doctorat: ”Concepte și practici manageriale pentru organizațiile viitorului”.

Irina Dogaru este partener fondator și Director de Dezvoltare EXELO Training&Development, este consultant și trainer sub licențele Global Knowledge, SimTeam, Great People Inside și Human Synergistics și are peste 20 de ani de experienţă în proiecte de dezvoltare organizațională în domeniile: strategie, managementul talentelor, leadership transformațional, managementul relaţiilor cu clienţii și coaching managerial.

Irina inițiază și dezvoltă parteneriate strategice cu univesități din România, construind sau participând la mai multe tipuri de evenimente care au drept scop pregătirea studenților pentru viitoarea carieră: concursuri interuniversitare cu simulări de business, dezvoltarea de competențe de leadership și antreprenoriale, realizarea de planuri de afaceri pentru câștigarea de finanțări pentru start-up-uri.

Cum va arăta organizația ta peste 5 ani? Dar peste 10 ani? Cum va fi influențat domeniul tău de AI? Cum va influența AI cultura, strategia, competențele cheie ale organizației tale? Sunt întrebări frecvente adresate participanților la cursurile de management și leadership pe care Irina le susține. Pentru a ajuta imaginația participanților în construirea unei viziuni îndrăznețe care să spargă tiparele mentale și pentru a înțelege care vor fi transformările prin care oamenii și organizațiile vor trece în următorii 10 ani, Irina le vorbește despre caracteristicile unei organizații agile, gata să-și formeze ”o cultură AI ready”: înțelegerea rapidă a evoluției mediului, accelerarea digitalizării, democratizarea informațiilor și războiul permanent pentru atragerea și menținerea talentelor.

Loredana Zainea

Titltul Tezei de doctorat: „Managementul voluntarilor si provocarile antreprenoriale”

Consultant în management, în cadrul firmei AHT CONSULTING GROUP, subsidiara A-HEAT A.G.

Loredana a absolvit facultatea de Administratie si Afaceri, apoi am urmat cursurile din cadrul masterului de Business Consulting, al Universitatii din Bucuresti. Pe parcursul celor 5 ani de studiu a coordonat cercul de voluntariat A.E.R.S. din cadrul Universitatii din Bucuresti, fapt ce a motivat-o sa  urmeze cursurile din cadrul Scolii Doctorale de Management, Academiei de Studii Economice din Bucuresti avand ca tema de cercetare “Managementul voluntarilor si provocarile antreprenoriale”.

In ceea ce priveste experienta profesionala, Loredanda are o stransa legatura cu invatamantul superior, a predat la Universitatea din Bucuresti cursuri precum: Management general, Management de proiect si Managementul IMM-urilor.

Mihaela Ionita

Titlul tezei de doctorat: „Perfectionarea managementului in firmele romanesti printr-o abordare creativa si continua a schimbarii.”

Mihaela este antreprenor de peste 8 ani de zile fiind implicata in mai multe proiecte de business.

In prezent este co-managing partner al unei companii de consultanta de business din Romania.

Mihaela ocupa de peste 10 ani pozitii de conducere in diferite companii din Romania, avand o experienta importanta in management si coordonarea activitatii companiilor.

Ariile de speciliatate ale Mihaelei sunt: resurse umane, legislatia muncii si securitatii sociale, legislatie fiscala, audit.

Are o experienta ca si consultant de business de peste 13 ani, acordand de-a lungul timpului consultanta pentru mai multe companii din Romania.

Clientii pentru care a acordat consultata sunt companii private cu capital romanesc si strain ce activeaza in diferite domendii de activitate.

Dintre domeniile de activitate ale clientilor pentru care a furnizat consultanta pana in prezent mentionam: banking&finance, pharma& medical, FMCG, automotive, telecom, real estate, etc.

Mihaela a coordonat echipe mixte de specialisti pe proiecte importante cu un grad mare de complexitate.

Mirela Dragnea (Marinescu)

Mirela Dragnea (Marinescu)

Ionut Minciuna

Titlu lucrare doctorat: Utilizarea modelelor crowd-based pentru managementul inovației în cadrul organizațiilor

Ionuț-Florin Minciună este un antreprenor ce activează în domeniul consultanței în management, fiind fondatorul companiilor B-Sharp Innovation și Deep Work Insights. Ionuț deține o experiență de 10 ani în domeniul implementării proiectelor europene, având expertiză în management de proiect, consultanță, managementul proceselor și training. Este dedicat dezvoltarii domeniului educational si a participat la numeroase programe si proiecte dedicate dezvoltarii profesionale a tinerilor din Romania, in calitate de trainer si mentor. Este pasionat de domeniul antreprenorial, fiind specializat in domeniul Lean-Startup, avand ca si obiectiv pe termen lung infiintarea in Romania a unui cluster de startup-uri in domeniul tehnologiei.

Marius Savin

Tema de cercetare: „Perfectionarea managementului in sistemul asigurarilor de sanatate luand in considerare bunele practici europene”

Absolvent in 1996 al Facultatii de Finante, Contabilitate si Banci din cadrul ASE Bucuresti, la varsta de 23 ani, si-a inceput cariera profesionala in domeniul financiar-bancar parcurgand toate treptele organizationale, de la analist credite, sef serviciu credite la manager local al unei banci romanesti in plina ascensiune, Banca Transilvania, unde din 2002 timp de  14 ani a parcurs cea mai importanta etapa  de dezvoltare personala in management si dezvoltare a solutiilor financiare adresate companiilor de toate marimile, crescand in acelasi timp cu organizatia care ajunge in aceasta perioada  in varful ierahiei bancare din Romania. In 2016-2017 a implementat si lansat un proiect din domeniul hotelier, iar din 2017 si pana in prezent conduce Casa de Asigurari de Sanatate Bacau, un domeniu foarte vast, important si complex cu implicatii directe in viata si sanatatea populatiei noastre.

Extraprofesional ii place sa calatoreasca, sa cunoasca oameni, locuri si traditii; sa citeasca literatura si istorie; este atras de inovatie, pionerat, explorare si de tot ceea ce inseamna nou in general.

Scris de

Avatar

Paul Marinescu

Profesor – Management, Management de proiect, Managementul mass-media, Managementul schimbării, Metode și tehnici creative în Consultanță de afaceri, Metode și tehnici creative în marketing și vânzări.
Coordonator al programului de masterat Consultață în Afaceri (Facultatea de Administrare și Afaceri, Universitatea din București).
Conducător de doctorat la Școala Doctorală de Management – Academia de Studii Economice din București.
Editor – Revista Manager
Director al Centrului de Strategii Organizaţionale şi Leadership al Universității din București (CSOL-UB)
Presedinte al Asociaţiei “CONSULTANŢĂ STRATEGICĂ ŞI LEADERSHIP “(CSL)
Presedinte al Asociaţiei Team Work (organizaţie non-guvernamentală, non-profit pentru tineri axată pe învăţare prin management de proiect).
Consultant în afaceri, formator și mentor.
Fondatorul Paul’s Friends